Dansk Affaldsforening

Forsyningsjurauddannelse: Modul 6 - Affald
Start Dato: 28 august 2016
Slut Dato: 30 august 2016

Forsyningsjurauddannelse: Modul 6 - Affald.

Kurset finder sted d.29. august til 30. august 2016 i Skanderborg.

Tilmeldingsfristen er overskredet, kontakt sekretariatet, hvis du ønsker at deltage.

Driftsledertræf 1. til 2. september 2016
Start Dato: 31 august 2016
Slut Dato: 1 september 2016

Driftsledertræffet holdes i Varde.

Du kan tilmelde dig her

Kommunikationsnetværks-møde
Start Dato: 6 september 2016
Slut Dato: 6 september 2016

Møde i kommunikationsnetværket

- med workshop om projekt fælles piktogrammer samt oplæg og erfaringsudveksling om udvikling af nye hjemmesider.

Hvor: Svendborg Vand og Affald

Hvornår: tirsdag 6. september ca. 12:00-17:00 - efterfulgt af fælles erfa-arrangement og mulighed for at spise middag sammen.

Deponigruppen
Start Dato: 12 september 2016
Slut Dato: 12 september 2016

Møde i deponigruppen hos Reno Djurs, 12. september fra 09:00-15:00.

Læs program.

Tilmeldingsfrist 5. september.

Møde i genanvendelsesgruppen
Start Dato: 20 september 2016
Slut Dato: 20 september 2016

Næste møde i genanvendelsesgruppen holdes hos Amager Ressourcecenter.

Du kan tilmelde dig mødet her

Forsyningsjurauddannelse: Modul 1 - Almen 1
Start Dato: 26 september 2016
Slut Dato: 27 september 2016

Forsyningsjurauddannelse: Modul 1 - Almen 1

Kurset finder sted d.26. september til 27. september 2016 i Skanderborg.

Ledelseskredsmøde den 4. - 5. oktober 2016
Start Dato: 3 oktober 2016
Slut Dato: 4 oktober 2016

Efterårets ledelseskredsmøde holdes på Koldingfjord.

Læs program for dagene her

Forsyningsjurauddannelse: Modul 2 - Almen 2
Start Dato: 10 oktober 2016
Slut Dato: 11 oktober 2016

Forsyningsjurauddannelse: Modul 2 - Almen 2.

Kurset finder sted 10. oktober til 11. oktober 2016 i Skanderborg.

Affaldsdage 2016 den 10. til 11. november
Start Dato: 10 november 2016
Slut Dato: 10 november 2016

Affaldsdage 2016 den 10.-11. november på Hotel Vejlefjord

Du inviteres hermed til at deltage i Dansk Affaldsforenings Affaldsdage 2016. De finder sted den 10.-11. november på Hotel Vejlefjord. Du kan allerede nu tilmelde dig her

Tilmelder du dig senest den 11. august, er prisen 5.450 kroner (eks. moms). Herefter er prisen 6.450 kroner (eks. moms).

Program torsdag den 10. november

Kommunalvalg 2017 – hvorfor og hvordan affald?

Jens Jonatan Steen starter dagen med at fortælle om politisk framing - ord der gør en forskel. Framing er ikke spin, manipulation eller magtfordrejning. Hvis alle politiske aktører blev bedre til at bruge stærk, værdibaseret framing, ville vi få et mere levende demokrati med tydeligere ideologiske modsætninger. Hvordan kan kommuner og affaldsselskaber bruge denne indsigt i dagligdagen og et år med kommunalvalg?

Herefter vil et medlem af foreningens bestyrelse og Kim Mortensen (direktør i Dansk Fjernvarme) lægge op til debat om, hvilke værdier der er i, at det offentlige løser forsyningsopgaver, og hvad lokalpolitikerne ønsker sig af deres teknikere og embedsfolk, når dagsordenen handler om affald.

Ressourceplan 2013-2018  – på vej mod de 50%

Miljøstyrelsen vil komme og fortælle om evalueringen af ressourceplanen, der skal gennemføres i efteråret 2016. De vil også fortælle om de mange projekter, der er gennemført for at understøtte planens målsætninger – og ikke mindst skal hjælpe kommuner og affaldsselskaber. Alan Sørensen og Mille Müller står for det. Vi slutter af med at drøfte, hvad der mangler, før vi kan nå i mål – hvad har vi endnu ikke nået?

Djøf med løgn II

Per Helge slutter dagen af og vil underholde os med sit show Djøf med løgn II – medarbejderne slår igen!.

Program fredag den 11. november

Temaer om affald

Her vil du få mulighed for at vælge at deltage i to temaer om affald, inden vi slutter affaldsdagene med en sandwich og sodavand. Nogle af temaerne vil være;

• Effektvurdering – hvad opnår vi ved øget genanvendelse?  God genanvendelse handler om mere end vægt. Oplæg og debat om miljøeffekter, vurdering af effekters væsentlighed for vores beslutninger i kommuner og selskaber samt ikke mindst, hvor vi mangler mere viden.
  • Strategier for forsyningssektorerne. Hvad betyder en selskabsgørelse for vores anlæg, har forsyningsministeriet en samlet strategi, og hvordan samarbejder vi med fjervarme- og vandsektoren?
  • Affaldsenergiens rolle i den grønne omstilling. Hvad er affaldsenergiens rolle, hvordan anvender vi madaffald og biogas, og hvilken affaldsenergikapacitet skal vi have hvor?
  • Bygge- og anlægsaffald – hvordan får vi styr på de miljøfremmede stoffer? Vi ved, der er miljøfremmede stoffer i en del af bygge- og anlægsaffaldet. Hvordan håndterer vi det bedst muligt, så vi kan adskille det gode fra det dårlige?
Netværk for genbrugspladser
Start Dato: 30 november 2016