Kolding Kommune

Kolding Kommune står for indsamling af mad- og restaffald, driften af fem genbrugspladser, og stræber efter at genbruge endnu mere som cirkulær kommune.

Sammen designer vi livet og nye måder at tænke genbrug

Affaldsområdet spiller en afgørende rolle, når Kolding Kommune arbejder henimod at blive cirkulær kommune.

Kommunens affaldsplan har skarpt fokus på at genbruge mere, brænde mindre og tænke i ressourcer i stedet for i affald. Målet er at gå fra 30 % til 55 % genbrug. Flere tiltag er allerede søsat, bl.a.:

  • Direkte genbrug: En genbrugsplads bygget i 2019 er designet ud fra ideen om, at borgerne må tage materialer med hjem fra stort set alle fraktioner.
  • Deponi: Mængden af ting og sager, der ikke bliver genbrugt eller genanvendt, er mere end halveret. I 2019 blev kun 2 % af kommunens affald sendt til nedgravning.
  • Madaffald: Næsten alle kommunens 90.000 borgere sorterer nu mad- og restaffald hver for sig. Det betyder, at madaffaldet kan genanvendes til biogas og senere gødning.

Kolding Kommune tilbyder også en række services, som skal gøre det lettere for borgerne at sortere affaldet og komme af med det. Blandt andet:

  • Døgnåbne genbrugspladser: Genbrugspladserne holder døgnåbent for borgere og erhverv, der har tilmeldt sig ordningen Genbrug 24-7. Det er også muligt at aflevere farligt affald uden for de bemandede åbningstider.
  • Affaldsapp: Appen Affald Kolding er i begyndelsen af 2020 blevet downloadet 30.500 gange. Appen giver borgeren fuldt overblik over sin affaldsordning.

Redux – Affald og Genbrug

Kolding Kommunes renovationsafdeling hedder Redux – Affald og Genbrug. Afdelingen har godt 90 medarbejdere, som:

  • Håndterer 67.000 tons affald og omsætter for 100 mio. kr. årligt.
  • Står for driften af fem genbrugspladser og tømmer mere end 1.400 miljøstationer og sørger for, at 32.000 skraldespande bliver tømt.
  • Sikrer, at affaldet på genbrugspladserne lander hos de rette virksomheder til genanvendelse.
Kolding Kommune
Bronzevej 3
6000
Kolding
79797100