Følg tre affaldsråd til vintersæsonen og gør din skraldemand glad

Nyhed

Det kan gå ud over skraldemænd- og kvindernes helbred, hvis de får aske i ansigtet eller glider på fortovet. Sørg derfor altid for, at asken fra brændeovnen kommer i en pose, inden den kommer i skraldespanden. Husk også lys på vejen til skraldespanden og at der er ryddet for sne, inden den skal tømmes.

Sne skal ryddes, når du får tømt skraldespande

Vinteren er for alvor kommet med kulde og sne. For landets skraldemænd- og kvinder giver det særlige arbejdsmiljø-udfordringer, når borgernes affald skal tømmes.

Asken fra brændeovnen skal i pose med knude på

Der har sikkert været gang i brændeovnene derhjemme (og i sommer- og fritidshuse) i et stykke tid – men det kolde vejrs ankomst betyder at flere tænder op.

Det er vigtigt, at asken fra brændeovnen puttes i en pose, som der bindes knude på, inden det kommer ud i beholderen til restaffald. Asken skal naturligvis være kold, når alt dette gøres.

Asken må aldrig bare smides direkte i affaldsbeholder. Når beholderen tømmes op i skraldebilen, hvirvles asken op og ind i ansigtet på skraldemanden - og det er både usundt og ubehageligt. 

Husk at rydde for sne

Sne og is giver udfordringer for arbejdsmiljøet for mange – også dem, der tømmer affaldsbeholdere- og containere.

Uanset hvor meget eller lidt sne, der ligger på veje, fortov og indkørsler, gør det arbejdet med at tømme affaldsbeholdere og sække lidt mere risikabelt. Derfor er det meget vigtigt at holde fortov og evt. rabat fri for sne.

Skraldemænd- og kvinder kan tømme flere hundrede skraldespande og gå mange kilometer på en arbejdsdag, så forholdene for dem skal være i orden.

Vigtigt med lys også

Det er også vigtigt at sørge for ordentlig belysning. 

Får du hentet din affaldsbeholder inde på grunden (på standplads, som det hedder på affaldssprog), skal både standplads og vejen derhen være godt oplyst, så skraldemanden kan se, hvor han går. 

Hvis du skal stille beholderen ud til vejen - ved skel - kan du være heldig, at der er gadebelysning. Ellers er det godt selv at sikre belysning.

Kontakt

Niels Toftegaard
Kommunikationschef
2633 0462