Genbrugspladsanalyse 2022: Udvidede åbningstider og emballageindsamling

Nyhed

Genbrugspladserne er populære. Årets Genbrugspladsanalyse 2022, viser udvikling af åbningstiderne og et særskilt fokus på emballager indsamlet på genbrugspladserne. 

Fredericia genbrugsplads

Flere timer åbent

Antallet af døgnåbne genbrugspladser er stigende. Det skyldes både en stigning i andelen af genbrugspladser, der har døgnåbent, og at antallet af kortlagte genbrugspladser er stigende. Gennemsnitligt er antallet af genbrugspladsernes åbne timer per uge derfor også stigende.

Tabel over åbningstider på genbrugspladser 2022

Tallene er beregnet på baggrund af data fra 365 genbrugspladser i 2018, 375 genbrugspladser i 2019, 377 genbrugspladser i 2020 og 387 genbrugspladser i 2021 og 2022.

Flere genbrugspladser holder åbent i flere timer om ugen med betjening. Genbrugspladsvejlederne er centrale og deres synlighed, tilgængelighed og vejledning vægtes højt af kunderne.

Emballageindsamling på genbrugspladserne

Nogle genbrugspladser har både høje besøgstal og modtager store mængder af affald. 

Den 1. januar 2025 implementeres producentansvar for emballager i Danmark. Det betyder bl.a. at producenterne skal betale for indsamling og håndtering af emballageaffald.

Den største mængde emballager indsamles i henteordninger, men også på genbrugspladserne indsamles emballager enten særskilt eller med materialer af samme type.

Læs mere om besøgstal, genbrug og emballager i Genbrugspladsanalysen 2022.

God læselyst – tak til alle kommuner og selskaber, der deltager og bidrager til affaldsviden.dk.

Læs Genbrugspladsanalysen 2022

Kontakt

Nana Winkler
Specialkonsulent
7231 2075