Tre endeligt nominerede til Verdensmålspris er fundet

Nyhed

ARGO, Nomi4s og Vestforbrænding er nomineret til Brancheforeningen Cirkulærs verdensmålspris, som uddeles på foreningens årsmøde 3. marts. Læs om de tre projekter her.

verdensmål

Samarbejde om genanvendelse af erhvervsaffald, genbrugslagre til krea-projekter i skoler og institutioner - og udvinding af metaller og mineraler fra flyveaske og restprodukter.

Det er de projekter, der er endeligt nomineret til Brancheforeningen Cirkulærs verdensmålspris. Den uddeles 3. marts på foreningens årsmøde Affald 2022.

Læs mere om de tre projekter her:

ARGO: Samarbejde på tværs om øget genanvendelse af erhvervsaffald

Meget erhvervsaffald udsorteres ikke fra restaffaldet, og i ARGO er tilgangen at alle aktører i affaldssektoren skal arbejde sammen, hvis vi for alvor skal løfte genanvendelsen af erhvervsaffaldet.

I første omgang har ARGO vurderet, at mindst 30.000 ton kan udsorteres af de godt 100.000 ton erhvervsaffald, som årligt energiudnyttes på ARGOs anlæg i Roskilde.

I næste fase skal ARGO, kommunerne samt de private affaldsindsamlere i fællesskab informere, kontakte, vejlede og støtte virksomheder i mere affaldssortering. ARGO og følger op med hhv. målrettet modtagekontrol og en stikprøveagtig men målrettet tilsynsindsats.

Læs mere om samarbejdet her.

 

Nomi4s: Materialegenbrugslagre til skoler og uddannelser

Skoler og uddannelsesinstitutioner i Holstebro, Struer, Lemvig og Skive kommuner kan hente materialer, grej og udstyr til kreative projekter fra Nomi4s' materialegenbrugslagre.

Trods corona er effekten af materialelagrene i 2020 og 2021 med støtte fra Region Midtjylland blevet dokumenteret, og samtidig er bestillingen af materialer blevet digitaliseret.

Det blev i 2021 til 400 bestillinger fra skoler og institutioner (svarende til ca. 173 tons genbrugsmaterialer) - og en masse glade brugere, som har fået så mange nye og anderledes muligheder i undervisningen samt fået kreativitet og indlæring til at blomstre endnu mere.

Læs mere og se hvad materialerne er brugt til

 

Vestforbrænding: HaloSep - fra farligt affald til ressourcer

Stena og Vestforbrænding samarbejder om at etablere verdens første forsøgsanlæg, der kan rense metaller ud af flyveaske, som dannes, når røgen fra affaldsenergianlæg renses.

Anlægget bliver bygget på Vestforbrændings kraftvarmeværk i Glostrup, hvor omkring 15.000 tons flyveaske hvert år skal omdannes til genanvendelige metaller, vejsalt og renset aske. I dag er flyveaske farligt affald, som er dyrt og omstændigt at håndtere.

I 2021 begyndte de første testkørsler af anlægget, som umiddelbart ser lovende ud. Et godt bevis på innovation og søgen efter fremtidssikrede løsninger - som taler ind i mange verdensmål, herunder mål 15 - Livet på land samt 17 - Partnerskab for handling.

Læs mere om HaloSep her.

Kontakt

Niels Toftegaard
Kommunikationschef
2633 0462